Hvorfor synes ungdommer at skolen er kjedelig?

De beste synes skolen er gøy, de får gode karakterer og er bedre enn de aller fleste når det kommer til skolen. Det de fleste liker med skolen er å møte vennene sine og den sosiale delen av læring. Derimot er det mange ungdommer som synes utdanning er kjedelig. Årsakene er mange, den direkte grunnen er kanskje fordi de ikke føler mestring på skolen. I dette innlegget ser vi på hvordan teknologi gjør at skolesystemet vårt blir stadig utdatert.

Modellen vi bruker i dag var lagd for den industrielle tiden

leksehjelp sammen med privatlærer ved bruk av teknologi

Skolemodellen vi bruker i dag ble utviklet i en industriell tid der vi kunne lære barna våre visse ferdigheter, og de var i stand til å bruke disse ferdighetene. De kunne bruke det de lærte resten av livet sitt i bransjen de valgte seg. Det har forandret seg på grunn av teknologien men skolemodellen er fortsatt den samme. Det er noe man bør være bekymret over. 

Det er tiår hvor ingenting skjer og det er uker hvor tiår skjer

Fra 1990 tallet satte teknologien fart for alvor. I de siste tiårene alene har vi hatt mer utvikling enn vi hadde de siste 100 årene. Vi sier at teknologien vokser eksponentielt. Det vil si at noe ikke vokser med konstant fart men at veksten blir raskere og raskere med tiden. Det er akkurat denne veksten som har utdatert skolemodellen. Det studenter lærer på skolen i dag forsvinner fra markedet innen få år. Nye ferdigheter må læres hele tiden. Derfor burde skolen heller fokusere på å lære barn hvordan de skal lære. Vi må ha en skole hvor barn kan lære for å lære. Et statisk skoleoppsett vil ikke gi de fleste skoleglede men vi må ha en dynamisk skole som er synkronisert med den teknologiske veksten. Ofte er de fleste bøkene man bruker på universitetet også flere år gamle. Lærerne som underviser de fleste fag har heller ikke brukt kunnskapen praktisk. Tenk å lære noen å spille playstation men du aldri har spilt det selv. Er du enig eller uenig send oss gjerne en e-post.

✅ Den teknologiske veksten utdaterer stadig skolesystemet i Norge.

✅ Skolegleden vil ikke komme av kun mestring men også av kreativ læring.

✅ Leksehjelp sammen med en mentor som bruker kunnskapen praktisk kan gi barnet ditt bedre forståelse og læringsgleden tilbake.

✅ Vi fokuserer på at barn gjennom privatundervisning skal lære for å lære. Det er derfor mange opplever å gå opp flere karakterer sammen med en privatlærer.

✅ Lær matematikk fra en privatlærer som forstår den praktiske bruken av matte i dagens teknologiske verden.

✅ Foreldre må forstå hvordan dagens teknologi kan brukes til å øke den kognitive evnen hos barn.

Scroll to Top